www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.
Чиста енергия за Вашия дом!

Оповестяване на предложение за цени на топлинната енергия за следващия регулаторен период с начало 01.07.2012 г.

Печат

Във връзка с изискванията на чл. 29 от Наредбата за регулиране на цените на топлинната енергия, (Приета с ПМС № 131 от 16.06.2004 г., Обн. ДВ бр. 55 от 25.06.2004 г., Изм. ДВ бр. 61 от 27.07.2007 г., Изм. ДВ бр. 105 от 09.12.2008 г.), на основание Решение на ДКЕВР № Ц-044 от 28.12.2011 г. и поради изтичане на двугодишния регулаторен период (01.07.2010 - 30.06.2012 г.), “Топлофикация Бургас” ЕАД оповестява, че ще внесе предложение в ДКЕВР за запазване на цените на топлинната енергия през следващия регулаторен период с начало 01.07.2012 г., при цени на горивата към първото тримесечие на 2012 г.

 

Арктическият студ през януари не увеличи сметките за парно в Бургас

Печат

Почти половината абонати на ТЕЦ-а ще платят до  30 лв за парно и топла вода.

Арктическият студ през януари не доведе до повишено потребление на топлоенергия в сравнение с януари 2011, стана ясно от анализ на Топлофикация- Бургас. През първия месец на 2012 бургаското топлофикационно дружество е доставило 24 452 MWh топлинна енергия, което е дори с 1% по-малко от доставената през миналата година енергия.  Запазената консумация през януари личи и от анализа на сметките за отопление. Те са почти идентични на сметките през миналата година, въпреки разликата в средната месечна температура.   

продължава>
 

Благодарствено писмо

Печат

До Управителя на Топлофикация Бургас ЕАД

 

Г-н Управител,

на 08.02.2012г. в к-с Славейков бул.Яким Якимов 3 възникна голяма авария на Ваша тръба, вследствие на което беше прекратено топлоподаването към нашта фирма Муни93 ЕООД.

Искаме да изразим нашта благодарност към екипа който направи всичко възможно да отстрани аварията и в рамките на деня възстанови топлоподаването с което не се стигна до замръзване на тръбите в помещенията на фирмата ни.

С уважение: Тодор Димитров

 

Токовите удари съсипаха топлопреносната мрежа в Бургас

Печат

ImageПоредните токови сривове, прекъснали парното в Бургас на 7-ми февруари, предизвикаха огромни щети по цялата топлопреносна мрежа в града. Поредицата от 5 неуспешни включвания на електрозахранването са предизвикали хидравлични и термични удари в системата на ТЕЦ-а и многобройни течове по трасето. Близо 6 пъти се е увеличило количеството вода, която се налага да бъде добавяна в системите, за да се осигури необходимото топлоподаване. Местата на три от по-големите течове са открити, но при сегашните метеорологични условия отстраняването им ще отнеме няколко дни. Ремонтите ще наложат и временно спиране на парното в засегнатите райони.

продължава>
 

Топлофикация Бургас успя да премине на автономно захранване

Печат

ImageОколо 15.30 ч. Топлофикация Бургас успя да се включи на собствено автономно захранване. След поредица от неуспешни опити, най-после НЕК подаде електронапрежение от 20  kV през подстанция “Лозово”. Външното захранване е продължило толкова, колкото да бъде стартиран един от 6-те когенератори. Генераторът работи на предела на долната си граница и осигурява мощност от 1 MW електроенергия, която е достатъчна за пускането в действие на един 100 MW  котел и спомагателните съоръжения към него. Според ръководството, той е в състояние да осигури топлоподаване за целия град Бургас.

продължава>
 


Страница 53 от 62

Анкети

С каква цел посетихте този сайт?
 

Връзки

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Посетители

В момента има 374 посетителя в сайта

Банери

Климатична прогноза - Бургас

Външни новини


Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.