www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.
Чиста енергия за Вашия дом!

„Топлофикация Бургас” получи сертификат за произход на произведената електрическа енергия

Печат

Image „Топлофикация-Бургас” получи от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ сертификат за произход на 128 959 MWh електроенергия, произведена по комбиниран начин през 2011 г., и 140 539 МWh комбинирана топлоенергия за полезно потребление. С тези показатели бургаското топлофикационно дружество се нарежда сред най-екологично насочените предприятия в България.

„Топлофикация Бургас” започна да произвежда ел.енергия по комбиниран начин след като преди години, с помощта на Датската агенция за опазване на околната среда, внедри система за когенерация, чрез която постигна висока ефективност при използването на природния газ – разходите на гориво бяха намалени осезаемо. Благодарение на системата за когенерация дружеството успя да понижи значително изпусканите въглеродни емисии по сравнение с разделното производство на електрическа енергия и топлина, както и да намали цените на топлоенергията за своите абонати.

За 2011 г.  общата икономия на използваното от инсталациите гориво e 15.23 % , като за всяка от инсталациите по отделно общата годишна ефективност надхвърля 79 %, отчита ДКЕВР. Комисията счита, че тези показатели гарантират произхода на цялото количество електрическа енергия, произведена в „Топлофикация Бургас” – 128 959. 400 MWh, както и на закупената от НЕК енергия в размер на 122 895.059 MWh за 2011 г.

Последна промяна: Сряда, 28 Март 2012 10:15
 

ТЕЦ - Бургас е готова за спиране на парното

Печат

Image“Топлофикация Бургас” ЕАД уведомява своите абонати, че поради повишение на среднодневните температури и благоприятна дългосрочна прогноза, абонатите, които желаят отоплението им да бъде спряно преди настъпване на нормативните условия, са длъжни да представят в съответните районни бази  молба и протокол подписан от 2/3 от живущите, отоплявани от съответната абонатна станция.

Последна промяна: Четвъртък, 22 Март 2012 12:59
 

ДКЕВР похвали Топлофикация Бургас

Печат

ImageВ интервю, поместено в днешния брой на в. "24 часа" Ангел Семерджиев - председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ заявява: "При нас цената на топлинната енергия е дори по-ниска от тази, която трябва да бъде. Причината е, че повечето топлофикации произвеждат и електрическа енергия, която се изкупува на преференциална цена. Тези, които имат модерни когенерации, имат и ниски цени на парното, така е в Бургас, в Плевен. За съжаление в София не могат да се възползват, тъй като едва при 20-25% от мощностите газът се използва и за производство на електроенергия."  Цялото интервю можете да се прочете на сайта на "24 часа" :  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1288358

 

Последна промяна: Четвъртък, 22 Март 2012 13:02
 

Шестдесет процента от новите сметки за парно в Бургас- до 30 лв.

Печат

ImageБез изненади се оказа февруари за абонатите на ТЕЦ-Бургас. Докато в други градове клиентите на местните топлофикации са в шок от огромните сметки за миналия месец,  в Бургас задълженията са почти идентични с тези за януари. За отопление през най-студения месец за тази зима  - февруари, 18 242 домакинства, или 66,6% от абонатите, ще трябва да платят до 30 лв., при 66,3% през януари. Други 21,4%, или 5 870 абонати, ще платят сметки между 30 и 60 лв., а задължения  до 90 лв. имат 1728 или 6,3 %. Сравнително по-топлия януари е донесъл сметки до 60 лв. на  21,7% от абонатите, а сметки до 90 лв. са получили 6,2%. През миналия месец 3,1% са използвали топлинна енергия на стойност до 120 лв. Със задължения над 210 лв. са едва 0,3%, или 84 абоната. При общите суми за парно и топла вода за февруари отново почти няма разлика с януарското потребление. 93% от всички клиенти на „Топлофикация- Бургас” ще получат сметки до 120 лв., като най-масовите, или 43,9%, са тези до 30 лв. 27,7%, или 7589 абонати, ще платят до 60 лв. Ползвателите със сметки до 90 лв. са 3967, което прави 14,5%. Бургазлии, които ще получат сметки между 90 и 120 лв. са 1896 - 6,9% .

Последна промяна: Четвъртък, 22 Март 2012 15:15 продължава>
 

ТЕЦ- Бургас спестява големи количествa вредни емисии

Печат

Image

Топлофикация-Бургас е в състояние да продаде повече вредни емисии от предварително разчетените и по този начин да допринесе повече за глобалното екологично равновесие. Така дружеството ще изпълни преждевременно договора си с Датската енергийна агенция за редуцирани емисии на въглероден диоксид. Това стана ясно на регулярната тримесечна среща между двете дружества, които съвместно изградиха ко-генерационна инсталация през 2006г.  и се договориха за продажба на икономисаните вредни емисии в периода 2007- 2012 г .  До края на март независимият верификатор Green and Fair ще завърши проверката на Топлофикация- Бургас, която има за цел да потвърди надеждността и точността на системата за мониторинг и обективността на докладваните данни, свързани с емисиите парникови газове. След като Изпълнителната агенция по опазване на околната среда провери доклада,  редуцираните емисии ще бъдат прехвърлени от сметката на Топлофикация- Бургас към сметката на Датската енергийна агенция. Прогнозите са, че зa 2011 верификаторът ще завери редуцирани емисии на въглероден диоксид в размер на 84 739 t CO2, като това количество ще бъде най-голямото прехвърлено от 2008 г . насам.  

Последна промяна: Понеделник, 02 Юли 2012 13:29 продължава>
 


Страница 53 от 64

Анкети

С каква цел посетихте този сайт?
 

Връзки

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Посетители

В момента има 283 посетителя в сайта

Банери

Климатична прогноза - Бургас

Външни новини


Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.