www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.
Чиста енергия за Вашия дом!

Топлофикация Бургас плаща сметки на клиенти

Печат

 

ImageТоплофикация Бургас ще плати сметките на трима изрядни клиенти за Деня на енергетика. Дружеството посреща професионалния си празник с увеличени абонати и повишена продукция.По повод Деня на енергетика, „Топлофикация- Бургас” опрости месечните сметки на трима свои изрядни абонати. Това са Иван Иванов от к-с Славейков, Павлин Койчев от к-с Славейков и Дона Козарева от к-с Изгрев. Щастливците бяха избрани на случаен принцип, публично, от ръката на журналистка Катя Николова от информационна агенция Фокус.

Последна промяна: Вторник, 09 Ноември 2010 14:47 продължава>
 

Годишни награди по случай деня на енергетика

Печат

 

ImageТоплофикация Бургас раздаде годишните награди за професионализъм на бургаски журналисти.  Компанията продължава да подпомага талантливи ученици.На тържествена среща с медиите по повод професионалния празник Денят на енергетика Топлофикация Бургас високо оцени труда на журналистите. Заместник-изпълнителния директор инж. Въльо Дучев връчи годишните премии „Топлина”, за обективно и професионално отразяване дейността на дружеството, през последната година. 
Последна промяна: Вторник, 09 Ноември 2010 15:33 продължава>
 

104 хиляди тона CO2 за Дания

Печат

Image104 000 тона вредни емисии от "Топлофикация - Бургас" ЕАД вчера преминаха от българския регистър за търговия с парникови газове към датския. Количеството е задължение на бургаската топлофикация за 2006 и 2007 г. съобразно сключен договор с Датската енергийна агенция от 2006 г. Независимият верификационен орган "Лойд регистър" установи точното количество редуцирани емисии от "Топлофикация - Бургас" ЕАД за 2006 и 2007 г. и издаде верификационен доклад, позволяващ тяхното търгуване. Така бургаското дръжество се превърна в първата топлофикационна компания в България, която участва на европейския пазар на емисии за периода 2006 - 2007 г.

Последна промяна: Сряда, 09 Юни 2010 23:40 продължава>
 

Цени на топлинна и електрическа енергия

Печат

Image С Решение № Ц-017/ 31.03.2010 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, считано от 01.04.2010 г., утвърди за "Топлофикация - Бургас" ЕАД пределни цени на топлинна енергия и определи преференциална цена на електрическа енергия, произведена по комбиниран начин. Въз основа на горепосоченото решение на ДКЕВР, "Топлофикация - Бургас" ЕАД обявява, че считано от 01.04.2010 г. ще прилага нови цени.
“Топлофикация - Бургас” ЕАД уведомява своите клиенти, че съгласно §5 от преходната разпоредба на ПМС №289/28.11.2008 г. на всеки три месеца цените на енергията могат да бъдат променяни в съответствие с промяната на цените на входа на газопреносната мрежа.

Последна промяна: Петък, 25 Юни 2010 11:45
 

Парното за всички - евтино и икономично

Печат

ImageПрез 2020 г. парното може да покрива 50 на сто от търсенето на топлинна енергия за домакинствата и услугите. Това предвижда алтернативният сценарий за развитие на българската енергетика, изготвен от Международната мрежа за устойчива енергия (INFORSE - Европа).
Според стратегията на INFORSE все повече потребители у нас трябва да се възползват от централното топлоснабдяване, защото това е най-евтиното и икономично отопление. Прогнозите на организацията са, че ползването на топлинна енергия ще отбележи 45% скок за периода 2000-2020 г.
До 2010 г. ръст се очаква и в използването на изкопаеми горива. Той ще се дължи на нарастващото търсене на топлинна енергия и на ток.
До 2050 г. обаче използването им ще бъде преустановено, предвижда още алтернативният сценарий. Той вещае и намаляващо значение на газифицирането на страната. Основен момент в стратегията е повишаването на енергийната ефективност на страната 4 пъти. Това трябва да се постигне с въвеждането на нови технологии в производствата, на енергоспестяващи уреди и с пренасочване на българската икономика към по-ниско енергоемки отрасли.

Източник: Отопление.БГ
Последна промяна: Вторник, 26 Януари 2010 15:49
 
Още статии...


Страница 70 от 71

Анкети

С каква цел посетихте този сайт?
 

Връзки

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Посетители

В момента има 17 посетителя в сайта

Банери

Климатична прогноза - Бургас

Външни новини


Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.