www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.
Чиста енергия за Вашия дом!

Парното за всички - евтино и икономично

Печат

ImageПрез 2020 г. парното може да покрива 50 на сто от търсенето на топлинна енергия за домакинствата и услугите. Това предвижда алтернативният сценарий за развитие на българската енергетика, изготвен от Международната мрежа за устойчива енергия (INFORSE - Европа).
Според стратегията на INFORSE все повече потребители у нас трябва да се възползват от централното топлоснабдяване, защото това е най-евтиното и икономично отопление. Прогнозите на организацията са, че ползването на топлинна енергия ще отбележи 45% скок за периода 2000-2020 г.
До 2010 г. ръст се очаква и в използването на изкопаеми горива. Той ще се дължи на нарастващото търсене на топлинна енергия и на ток.
До 2050 г. обаче използването им ще бъде преустановено, предвижда още алтернативният сценарий. Той вещае и намаляващо значение на газифицирането на страната. Основен момент в стратегията е повишаването на енергийната ефективност на страната 4 пъти. Това трябва да се постигне с въвеждането на нови технологии в производствата, на енергоспестяващи уреди и с пренасочване на българската икономика към по-ниско енергоемки отрасли.

Източник: Отопление.БГ
Последна промяна: Вторник, 26 Януари 2010 15:49
 

Висока оценка

Печат

ImageНай-висока оценка за своята работа получи "Топлофикация - Бургас" ЕАД от Държавната комисията за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Отличната атестация бе направена, за да се защитят официалните държавни лицензи на компанията. Дружеството притежава 2 лиценза за работа, чиито изисквания е длъжно да изпълнява:
1. За комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия (когенерация).
2. За пренос на топлинна енергия в рамките на 20 години.

Периодично ДКЕВР извършва пълен одит и щателна проверка дали дружеството спазва всички предписания и извършва дейността си в съгласие с националните и европейски изисквания. Подобна проверка от държавната институция се извършва за втори път в Бургас.

Последна промяна: Сряда, 02 Декември 2009 08:18 продължава>
 


Страница 73 от 73

Анкети

С каква цел посетихте този сайт?
 

Връзки

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Посетители

В момента има 12 посетителя в сайта

Банери

Климатична прогноза - Бургас

Външни новини


Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.