www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало Новини Топлофикация Бургас подпомага талантливи ученици

Топлофикация Бургас подпомага талантливи ученици

Печат

Image"Топлофикация - Бургас" ЕАД продължава да подпомага финансово по един отличен ученик от Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника. Бенефициентът за новата учебна година е Стамат Тодоров Фортунов от Бургас, на 18 години, ученик в 12-ти клас, специалност "Газова техника". Момчето е избрано заради особените му професионални интереси към дейността на дружеството. Компанията осигурява стипендия в размер на 300 лева, с която се цели да се заинтригуват младите хора по въпросите на промишлеността, както и да се осигурят квалифицирани специалисти сред завършващите за колектива на "Топлофикация - Бургас" ЕАД.

Новият стипендиант на "Топлофикация - Бургас" ЕАД Стамат Фортунов се е отличил на младежката сесия на националната конференция по физика. Талантливият младеж се очертава като изключително перспективен специалист, който би бил придобивка за колектива на всяко едно предприятие. Миналата година стипендиант бе Иван Стойчев Кръстев от специалност "Двигатели с вътрешно горене". В момента той се явява на кандидат - студентски изпити.
"Благодаря на Топлофикация, че избраха точно мен. С парите, които ми предоставиха, успях да си купя много учебни материали, които ми бяха необходими, за да задълбоча интересите си в областта на двигателите с вътрешно горене."  -  сподели Иван Кръстев.

Последна промяна: Понеделник, 30 Ноември 2009 09:50  

Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.