www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало Новини Изявление от името на „Топлофикация - Бургас“ ЕАД

Изявление от името на „Топлофикация - Бургас“ ЕАД

Печат

Направените коментари през вчерашния ден относно цените на топлинната енергия в сила от 1.7.2020 г. бяха подложени на изключително широка обществена дискусия. Тъй като „Топлофикация Бургас“ ЕАД е сред газовите централи, които са представили пред КЕВР намерение за промяна на пределната цена на парното през предстоящия регулаторен период, се чувстваме пряко засегнати от всичко казано.

„Топлофикация Бургас“ ЕАД счита, че направеното сравнение между цената на топлинната енергия , определена от КЕВР от 01.04.2020 г. и цената от нашето заявление за новия регулаторен период е некоректно и подвеждащо широката публика. Това е така, поради факта, че в цената на топлинната енергия е заложена действащата цена на природния газ до 31.03.2020г., която както всички знаем, бе намалена с решение на КЕВР от 01.04.2020г.

Предстои КЕВР да извърши регулаторен преглед и утвърждаване на цените на топлинна енергия за топлофикационните дружества в т.ч. и за „Топлофикация Бургас“ ЕАД, като вземе предвид редуцираната цена на природния газ до началото на новия регулаторен период. След като КЕВР преразгледат заявленията, вземайки предвид намалените цени на газта, в крайното решение трябва да се получат цени близки или по-ниски от последните утвърдени.

Нека бургазлии са спокойни, че не планираме увеличение в цената на топлинната енергия. По-скоро планираме намаления. И през новия регулаторен период ще работим активно, за да осигурим на всички наши бъдещи и настоящи клиенти. качествени услуги на най-ниски цени!

Весели великденски празници на всички! Нека сме живи и здрави!

17.04.2020г. инж. Христин Илиев

Изпълнителен директор

 

Последна промяна: Събота, 18 Април 2020 16:52  

Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.