www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало Новини
Новини

Месечно отчитане

Печат

Image

"Топлофикация - Бургас" ЕАД уведомява своите клиенти, че месечното отчитане на топломерите и водомерите в абонатните станции ще се извърши на  1 юни 2020 г.

Телефони за информация:

за к-с “Изгрев” и к-с “Зорница” – 056/ 86 00 96

за к-с “Славейков” – 056/ 88 03 11

за к-с “Лазур” и к-с “Бр. Миладинови” – 056/ 81 63 83.

 

Цени на топлинна и електрическа енергия

Печат

“ТОПЛОФИКАЦИЯ – БУРГАС” ЕАД уведомява клиентите си, че с Решение № Ц - 14 от 01.05.2020 г. Комисията за енергийно и водно регулиране, считано от 1 май 2020 г., утвърди за “Топлофикация - Бургас” ЕАД пределна цена на топлинната енергия и преференциална цена на електрическа eнергия, произведена по комбиниран начин, както следва :

 

Съобщение

Печат

Image

“Топлофикация Бургас” ЕАД уведомява своите абонати, че във връзка с настъпване на края на отоплителния сезон и благоприятната дългосрочна прогноза, ще пристъпи към изключване на отоплението от 27.04.2020 год. (понеделник).

Абонатите, желаещи отоплението им да продължи да функционира, трябва да представят протокол с решение от Общото събрание на живущите във входовете, отоплявани от съответната абонатна станция, на районните топлоенергетици.

Отоплението на обектите със социално предназначение (болници, детски заведения, училища, общежития, поликлиники и др.) ще продължи да функционира, ако писмено заявят това.

 

Последна промяна: Петък, 24 Април 2020 08:06
 

Месечно отчитане

Печат

Image

"Топлофикация - Бургас" ЕАД уведомява своите клиенти, че месечното отчитане на топломерите и водомерите в абонатните станции ще се извърши на  30 април 2020 г.

Телефони за информация:

за к-с “Изгрев” и к-с “Зорница” – 056/ 86 00 96

за к-с “Славейков” – 056/ 88 03 11

за к-с “Лазур” и к-с “Бр. Миладинови” – 056/ 81 63 83.

 

Изявление от името на „Топлофикация - Бургас“ ЕАД

Печат

Направените коментари през вчерашния ден относно цените на топлинната енергия в сила от 1.7.2020 г. бяха подложени на изключително широка обществена дискусия. Тъй като „Топлофикация Бургас“ ЕАД е сред газовите централи, които са представили пред КЕВР намерение за промяна на пределната цена на парното през предстоящия регулаторен период, се чувстваме пряко засегнати от всичко казано.

„Топлофикация Бургас“ ЕАД счита, че направеното сравнение между цената на топлинната енергия , определена от КЕВР от 01.04.2020 г. и цената от нашето заявление за новия регулаторен период е некоректно и подвеждащо широката публика. Това е така, поради факта, че в цената на топлинната енергия е заложена действащата цена на природния газ до 31.03.2020г., която както всички знаем, бе намалена с решение на КЕВР от 01.04.2020г.

Предстои КЕВР да извърши регулаторен преглед и утвърждаване на цените на топлинна енергия за топлофикационните дружества в т.ч. и за „Топлофикация Бургас“ ЕАД, като вземе предвид редуцираната цена на природния газ до началото на новия регулаторен период. След като КЕВР преразгледат заявленията, вземайки предвид намалените цени на газта, в крайното решение трябва да се получат цени близки или по-ниски от последните утвърдени.

Нека бургазлии са спокойни, че не планираме увеличение в цената на топлинната енергия. По-скоро планираме намаления. И през новия регулаторен период ще работим активно, за да осигурим на всички наши бъдещи и настоящи клиенти. качествени услуги на най-ниски цени!

Весели великденски празници на всички! Нека сме живи и здрави!

17.04.2020г. инж. Христин Илиев

Изпълнителен директор

 

Последна промяна: Събота, 18 Април 2020 16:52
 


Страница 3 от 80

Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.