www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало Новини
Новини

Изявление от името на „Топлофикация - Бургас“ ЕАД

Печат

Направените коментари през вчерашния ден относно цените на топлинната енергия в сила от 1.7.2020 г. бяха подложени на изключително широка обществена дискусия. Тъй като „Топлофикация Бургас“ ЕАД е сред газовите централи, които са представили пред КЕВР намерение за промяна на пределната цена на парното през предстоящия регулаторен период, се чувстваме пряко засегнати от всичко казано.

„Топлофикация Бургас“ ЕАД счита, че направеното сравнение между цената на топлинната енергия , определена от КЕВР от 01.04.2020 г. и цената от нашето заявление за новия регулаторен период е некоректно и подвеждащо широката публика. Това е така, поради факта, че в цената на топлинната енергия е заложена действащата цена на природния газ до 31.03.2020г., която както всички знаем, бе намалена с решение на КЕВР от 01.04.2020г.

Предстои КЕВР да извърши регулаторен преглед и утвърждаване на цените на топлинна енергия за топлофикационните дружества в т.ч. и за „Топлофикация Бургас“ ЕАД, като вземе предвид редуцираната цена на природния газ до началото на новия регулаторен период. След като КЕВР преразгледат заявленията, вземайки предвид намалените цени на газта, в крайното решение трябва да се получат цени близки или по-ниски от последните утвърдени.

Нека бургазлии са спокойни, че не планираме увеличение в цената на топлинната енергия. По-скоро планираме намаления. И през новия регулаторен период ще работим активно, за да осигурим на всички наши бъдещи и настоящи клиенти. качествени услуги на най-ниски цени!

Весели великденски празници на всички! Нека сме живи и здрави!

17.04.2020г. инж. Христин Илиев

Изпълнителен директор

 

Последна промяна: Събота, 18 Април 2020 16:52
 

Сметки за месец март

Печат

Уважаеми абонати! 

Уведомяваме ви, че сметките за топлоенергия за месец март 2020 г.  са изготвени и вече могат да бъдат платени на касите на “Топлофикация – Бургас” ЕАД в ж.к. ”Славейков”, ж.к. “Лазур” и ж.к. “Изгрев”, на касите на "Български пощи" ЕАД, по банков път и чрез системите "ePay", "Easypay", "Transcard" или "iCARD"  (https://www.icard.bg).

 

Месечно отчитане

Печат

Image

"Топлофикация - Бургас" ЕАД уведомява своите клиенти, че месечното отчитане на топломерите и водомерите в абонатните станции ще се извърши на  31 март 2020 г.

Телефони за информация:

за к-с “Изгрев” и к-с “Зорница” – 056/ 86 00 96

за к-с “Славейков” – 056/ 88 03 11

за к-с “Лазур” и к-с “Бр. Миладинови” – 056/ 81 63 83.

 

Цени на топлинна и електрическа енергия

Печат

“ТОПЛОФИКАЦИЯ – БУРГАС” ЕАД уведомява клиентите си, че с Решение № Ц - 11 от 01.04.2020 г. Комисията за енергийно и водно регулиране, считано от 1 април 2020 г., утвърди за “Топлофикация - Бургас” ЕАД пределна цена на топлинната енергия и преференциална цена на електрическа eнергия, произведена по комбиниран начин, както следва :

Последна промяна: Сряда, 08 Април 2020 11:53
 

Извънредно положение

Печат

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ,

Уведомяваме Ви, че във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Р. България и с оглед ограничаване разпространението на COVID-19 и осигуряване безопасни условия за гражданите и служителите на „ТОПЛОФИКАЦИЯ – БУРГАС” ЕАД от 14 март 2020 г. до 13 април 2020 г. се въвеждат следните ограничителни мерки:

1. Касите на Дружеството в к-с “Изгрев”, к-с “Славейков” и к-с “Лазур” ще бъдат с работно време от 10.00 часа до 18.00 часа, като ще се обслужват клиенти на каса, при въведен режим на единично пропускане в офиса и стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

2. Обръщаме се с молба към потребителите да посещават районните технически бази само при необходимост (в случаи на авария). Преустановява се посещението на домовете във връзка с извършване на услуги по вътрешните инсталации

3. Връзка с отдел “Разпределение и продажба на топлинната енергия”, отдел “Дялово разпределение” и отдел “Просрочени вземания”, относно индивидуални справки по партидите може да правите на следните телефони:

- отдел “Разпределение и продажба на топлинната енергия”- 056/ 86 01 01;

- отдел “Дялово разпределение” – 056/ 86 00 97;

- отдел “Просрочени вземания”- 056/ 86 01 00,

както и на посочената електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

4. През м. март 2020 г. няма да бъде извършвано отчитане на индивидуалните водомери за БГВ и/или електронни разпределители в имотите. Данни за индивидуалното потребление и показанията на уредите Ви за дялово разпределение може да предадете на посочените телефони от търговецът за дялово разпределение във вашата абонатна станция.

 


Страница 3 от 79

Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.