www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало Новини
Новини

Установъчен ремонт и профилактика

Печат

ImageНа основание чл. 73, ал.2 от ЗЕ, “Топлофикация – Бургас” ЕАД уведомява  своите абонати, че във връзка с отстраняване последиците от авариите причинени от газовата криза през месец януари 2009 г. и профилактика на съоръженията, ще бъде извършен установъчен ремонт от 8:00 часа на 08.06.2009 г. до 16:30 часа на 19.06.2009 г.
По време на установъчния ремонт ще бъде прекъснато топлоподаването на всички потребители на топлинна енергия в град Бургас.
При промяна на сроковете, абонатите ще бъдат уведомени своевременно.

Последна промяна: Понеделник, 30 Ноември 2009 10:05
 

Топлофикация - Бургас плаща, но Булгаргаз спира газа

Печат

ImageНад 4 млн. лв. дружеството е изплатило само за март. По повод заплахата от спирането на газоподаването от Булгаргаз към Топлофикация Бургас, бихме искали да ви информираме, че финансовото състояние на дружеството е резултат от дългогодишната порочна политика в енергийния сектор. Аналогично е положението и във всички български топлофикации. Онаследено от социализма, на тях все още се гледа като на предприятия за социална дейност. От десетилетия се поддържа една и съща цена на продуктите, произвеждани от топлофикациите, при постоянно годишно увеличаване, на всеки три месеца, цената на природния газ. Това води неизбежно до генериране на задлъжнялост към доставчика на газа Булгаргаз.

Последна промяна: Петък, 17 Април 2009 13:51 продължава>
 

Анализ на последствията от енергийната криза

Печат

ImageОколо 350 000 лева са загубите на "Топлофикация - Бургас" ЕАД от  енергийната криза. Близо 37 000 лева са разходите на дружеството по отстраняване на аварията на централния топлопровод, възникнала преди няколко дни. Това показа анализът на последствията от повредата, причинена от ограничените доставки на природен газ.

Последна промяна: Понеделник, 30 Ноември 2009 10:02 продължава>
 

Нова услуга - Дялово разпределение

Печат

ImageОт 30.07.2008 г. “Топлофикация - Бургас” ЕАД притежава Удостоверение за регистрация № Р-31/ 31.07.2008 г. и е вписана в публичния регистър на Министерството на икономиката и енергетиката на лицата извършващи услугата дялово разпределение.
От 01.03.2009 г. дружеството предоставя нова услуга на своите клиенти. С избора на “Топлофикация - Бургас” ЕАД за лице, извършващо дялово разпределение на топлинната енергия във Вашата абонатна станция, съгласно чл.139”б” от Закона за енергетиката, Вие получавате:

Последна промяна: Понеделник, 30 Ноември 2009 10:02 продължава>
 

Окончателно отстраняване на дефекти по систематa

Печат

От 00:00 часа на 10.01.2009 г. след окончателното отстраняване на всички дефекти по системата, "Топлофикация - Бургас" ЕАД поддържа трайно температура на топлоносителите в топлопреносната мрежа между 80ºС и 84ºС. Бургаското дружество може да си позволи да подава една от най-високите температура за момента в цялата страна, спазвайки отпуснатите лимити от природен газ в размер на 7000 нормални куб.м на час. Това се дължи на добре настроената топлофикационна система и изключителните усилия на персонала на "Топлофикация - Бургас" ЕАД да доставя топлина и комфорт на своите абонати.

Последна промяна: Понеделник, 30 Ноември 2009 10:03
 


Страница 59 от 60

Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.