www.toplo-bs.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Анна Абаджиева

Дата:
Понеделник, 29 Март 2010
Промяна:
Не
Посещения:
3037

Отговор

Уважаема г-жа Абаджиева,

Проверка може да се извърши единствено от страна на собствениците в сградата – етажна собственост. Може да вземете решение на общо събрание всички индивидуални водомери да минат през метрологична проверка и да се сложат възвратни клапани преди водомерите, с което няма да се позволява връщане на вода от студената към горещата линия при неправилно свързани бойлери и перални. Също така да се извършват внезапни проверки от избрана от общото събрание комисия. В случай, че не се осигури достъп от някой, разликите може да се начисляват на него от фирмата за дялово разпределение в случай, че има решение на общото събрание за това.

Цитат на въпроса:
 

Здравейте!
Благодаря за отговора и приложената таблица, но с това потвърждавате моите думи, че явно всичко се дължи на кражби или неизправни водомери. Повтарям, обаче, питането си - какво може да се направи по въпроса? Кой и по какъв начин може да провери защо разликите са космически? Защото е нелепо да има за разпределяне почти толкова кубици, колкото са отчетени по индивидуалните водомери! Надявам се на някакво обяснение и конкретни насоки за начина на процедиране. Благодаря авансово!


Избрано

Изследвания на Европейската асоциация за топлинна и електрическа енергия (Euroheat & Power) показват, че домакинствата могат колективно да спестят милиарди евро, ако преминат към централно отопление. „Разходите за отопление средно на домакинство ще са с 25 на сто по-ниски в страните на Европейския съюз", казва шефката на асоциацията в Брюксел Сабине Фронинг. Международната агенция за енергията (МАЕ) в Париж също призовава спешно да се разшири обхватът на тези най-щадящи природата доставки на енергия. Те биха намалили бързо увеличаващата се зависимост от петрола и газа, смята президентът на МАЕ Нобуо Танака.